UNDER 30 MIN | Medel

Lax med rotselleripuré

Perfekt mat för små barn som precis börjar lära sig äta. Här gör du en riktigt god, len och mättande puré av rotselleri och grädde. Till det serveras en fräsch och färgglad fiskpuré. Den färgglada fiskpurén gör du snabbt och enkelt i matberedaren av lax och morot, kryddad med lite lökpulver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.

  1. Rotselleripuré: Koka upp en kastrull med vatten.
  2. Skala och riv rotsellerin grovt på ett rivjärn. Koka rivet i kastrullen ca 5 minuter tills det är mjukt.
  3. Laxpuré: Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Fräs morotsrivet mjukt i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Skär laxen i kuber och lägg ner i kastrullen. Krydda med lökpulvret och tillsätt vattnet. Låt koka i ca 3 minuter under lock. Mixa sedan slätt i en matberedare.
  4. Rotselleripuré: Häll rotsellerin i en sil och låt den rinna av. Sätt kastrullen på spisen igen och koka upp grädde och mjölk. Mixa sellerin med gräddmjölken till en slät puré i matberedaren och smaka av med lite peppar.
  5. Servera selleripurén med laxpurén.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av grädde och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
Rotselleripuré
  • 300 g rotselleri
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mellanmjölk
  • peppar
Laxpuré
  • 200 g morot
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g laxfilé
  • 2 krm lökpulver
  • 1 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 640 kJ / 152 kCal