Fisk i curry
Denna fisk i curry har en helt underbar smak och går snabbt att tillaga. Äppelbitar och mango chutney ger en god sötma som passar utmärkt ihop med sejfilén och curryn. Låt dina ingredienser sjuda ihop och servera sedan med potatis eller ris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
2 morötter (eller babymorötter, 2 morötter motsvarar en påse minimorötter à ca 200 g)
1 msk olja
1 msk curry
1 burk lättkokosmjölk (à 4 dl)
2 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk mango chutney
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
600 g sejfilé
1 ask färska sockerärtor (à 150 g)
Till servering
ris eller potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 591 kCal
Kommentarer
Helt okej, jag gillar inte kokosmjölk så det kanske är därför det inte föll just mig i smaken. Kanske kan prova med grädde istället.
Therese
2022-05-07Min femåriga dotter sa att det var ”superdupergott”. Och även vi vuxna gillade det!
Kajsa
2021-09-29Den godaste fiskrätt vi ätit på länge Thomas och Carina
Carina
2020-10-12