Fiskburgare med örtagårdssås
Byt ut hamburgaren mot fisk och tillsätt örtagårdssås så blir burgaren en helt ny upplevelse, vi lovar! Det blir inte sista gången du lagar detta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp fiskpinnar (à 750 g)
1 msk smör
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
8 hamburgerbröd
65 g salladsmix
200 g kyld färdig sås (gärna örtagårdssås)
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av fiskpinnar och hamburgerbröd.
Gör så här
Tips
Stek bröden hastigt i en stekpanna eller rosta dem i en brödrost på låg värme. Det går även bra att använda fisk-ish-pinnar för ett vego-alternativ.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3704 KJ / 886 kCal
Fett44 g
Salt4 g
Kolhydrater87 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Rostade brödet och hade aioli och majonäs på utöver örtagårdssåsen. Kladdigt och härligt. Hade nog passat bra med lite picklad rödlök.
Gunilla
2022-05-19Vi hade gurka, rödlök och Dijonsenap i kylen som vi också hade på burgarna. Lättlagat och gott. Till och med sonen som annars inte gillar fisk tyckte om det.
Sara
2022-05-18Jag tyckte om idén men brödet som skickades med var torrt o smaklöst. God sås!
Louise
2022-05-18