Fiskburgare med örtagårdssås

24
17
Fiskburgare med örtagårdssås

Byt ut hamburgaren mot fisk och tillsätt örtagårdssås så blir burgaren en helt ny upplevelse, vi lovar! Det blir inte sista gången du lagar detta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022

Fiskburgare med örtagårdssås

Ingredienser

4 portioner
1 förp fiskpinnar (à 750 g)
1 msk smör
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
8 hamburgerbröd
65 g salladsmix
200 g kyld färdig sås (gärna örtagårdssås)

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av fiskpinnar och hamburgerbröd.

Gör så här

Tips

Stek bröden hastigt i en stekpanna eller rosta dem i en brödrost på låg värme. Det går även bra att använda fisk-ish-pinnar för ett vego-alternativ.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Gunilla

2022-05-19

Gott! Rostade brödet och hade aioli och majonäs på utöver örtagårdssåsen. Kladdigt och härligt. Hade nog passat bra med lite picklad rödlök.

Sara

2022-05-18

Vi hade gurka, rödlök och Dijonsenap i kylen som vi också hade på burgarna. Lättlagat och gott. Till och med sonen som annars inte gillar fisk tyckte om det.

Louise

2022-05-18

Jag tyckte om idén men brödet som skickades med var torrt o smaklöst. God sås!

Näringsvärde per portion

Energi 3704 KJ / 886 kCal
Fett 44 g
Salt 4 g
Kolhydrater 87 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden