Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Fiskburgare

Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, mjölken och kryddorna i matberedare till en färs.
  2. Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till 8 runda biffar (för 4 port). Vänd biffarna i ströbröd och stek varsamt.
  3. Blanda dressingen. Bygg burgare och servera med valda tillbehör.

För alla

Innehåller ägg.
Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, mjölkdryck och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot olja att steka i för en mer klimatsmart rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fiskfilé t ex torsk
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • matfett att steka i
Dressing
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 2 msk grillgurka
Till servering
  • strimlad isbergssallad
  • finahackad rå lök
  • stekt gul lök
  • tomat i skivor
  • hamburgerbröd

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer