Fiskburgare

119
9
Fiskburgare

Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Fiskburgare

Ingredienser

4 portioner
400 g fiskfilé t ex torsk
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd
matfett att steka i

Dressing

3 dl gräddfil
1 msk senap
2 msk grillgurka

Till servering

strimlad isbergssallad
finahackad rå lök
stekt gul lök
tomat i skivor
hamburgerbröd

För alla

Innehåller ägg.
Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, mjölkdryck och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot olja att steka i för en mer klimatsmart rätt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

119

Kommentarer

Marie

2020-12-28

Jag freestylade (som vanligt) och malde lök, vitlök och fisken i köttkvarn, kryddade som i receptet och rörde ner övriga ingredienser. Jag vägde upp 100 grammare och använde hamburgerpressen och sedan frös jag in burgarna i några timmar. I eftermiddag stekte jag dem i cirka sju minuter på varje sida på medelvärme.

Suzann

2020-11-14

Bra recept. Jag brukar ha i vätskan efteråt för att anpassa så den inte blir för lös.

Mats

2020-06-03

Sämsta recept jag använt. Ever. Lös smet som aldrig ville