Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fiskburgare

(192)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fiskfiléer t ex torsk
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • matfett att steka i
Dressing
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 2 msk grillgurka
Till servering
  • strimlad isbergssallad
  • finahackad rå lök
  • stekt gul lök
  • tomat i skivor
  • hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, mjölken och kryddorna i matberedare till en färs.
  2. Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till 8 runda biffar (för 4 port). Vänd biffarna i ströbröd och stek varsamt.
  3. Blanda dressingen. Bygg burgare och servera med valda tillbehör.