Fiskburgare

Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé t ex torsk
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd
matfett att steka i
Dressing
3 dl gräddfil
1 msk senap
2 msk grillgurka
Till servering
strimlad isbergssallad
finahackad rå lök
stekt gul lök
tomat i skivor
hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkla dock tyckte jag att smeten var lite lös. Hade velat ha en fastare smet men det fungerade dock ändå bra.
Mikael
2025-02-16Jag testade idag detta recept ,väldigt nära att det åkte i komposten,men jag lade "bitarna (burgarna) i stekpannan det blev över förväntan....
Britt-marie
2024-05-19Det här var den godaste burgaren jag någonsin ätit!!
Lena
2024-02-01