Fiskburgare
Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé t ex torsk
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd
matfett att steka i
Dressing
3 dl gräddfil
1 msk senap
2 msk grillgurka
Till servering
strimlad isbergssallad
finahackad rå lök
stekt gul lök
tomat i skivor
hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag testade idag detta recept ,väldigt nära att det åkte i komposten,men jag lade "bitarna (burgarna) i stekpannan det blev över förväntan....
Britt-marie
2024-05-19Det här var den godaste burgaren jag någonsin ätit!!
Lena
2024-02-01Jag freestylade (som vanligt) och malde lök, vitlök och fisken i köttkvarn, kryddade som i receptet och rörde ner övriga ingredienser. Jag vägde upp 100 grammare och använde hamburgerpressen och sedan frös jag in burgarna i några timmar. I eftermiddag stekte jag dem i cirka sju minuter på varje sida på medelvärme.
Marie
2020-12-28