Fiskburgare

Betyg 3.3 av 5.
127 personer har röstat
11
Fiskburgare

Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Fiskburgare

Ingredienser

4 portioner
400 g fiskfilé t ex torsk
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd
matfett att steka i

Dressing

3 dl gräddfil
1 msk senap
2 msk grillgurka

Till servering

strimlad isbergssallad
finahackad rå lök
stekt gul lök
tomat i skivor
hamburgerbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
127 personer har röstat

Kommentarer

Jag testade idag detta recept ,väldigt nära att det åkte i komposten,men jag lade "bitarna (burgarna) i stekpannan det blev över förväntan....

Britt-marie

2024-05-19

Det här var den godaste burgaren jag någonsin ätit!!

Lena

2024-02-01

Jag freestylade (som vanligt) och malde lök, vitlök och fisken i köttkvarn, kryddade som i receptet och rörde ner övriga ingredienser. Jag vägde upp 100 grammare och använde hamburgerpressen och sedan frös jag in burgarna i några timmar. I eftermiddag stekte jag dem i cirka sju minuter på varje sida på medelvärme.

Marie

2020-12-28

Testa liknande recept

Fiskburgare med gurkdressing
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskburgare med sötpotatis och avokado
Betyg 3.1 av 5.
214 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskburgare med kaviarsmak
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskburgare med tomatfräs
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskburgare med dip och klyftisar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga