Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Laxburgare med rostad potatis

Denna smakrika fiskrätt med rostad potatis kommer bli högt uppskattad av hela familjen. Under tiden din potatis rostas gyllene så steker du mumsiga laxburgare och rör ihop en krämig chilidressing. Servera direkt maträtten med en god sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olja, salt och peppar, lägg dem på den förvärmda plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min eller tills de är gyllenbruna och mjuka.
  3. Blanda gräddfilen med chilisås, och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen grovt, skölj den i vatten och låt rinna av och skiva tomaterna.
  5. Stek laxburgarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera med den rostade potatisen, sallad, tomat och dressingen. 

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på laxburgarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 huvud isbergssallad
  • 2 tomater
  • 8 laxburgare (à 90 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2937 kJ / 691 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer