Fiskbullegratäng med räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskbullegratäng med räkor

Mumsig och smaklig fiskbullegratäng med räkor. Trevlig och snabblagad rätt. Välsmakande och bra, med sås av currypasta, grädde och räkor. Gratineras med riven ost. Charmant och gott med en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Lägg potatisen i botten på en lätt smord ugnssäker form.
  3. Låt fiskbullarna rinna av men spara buljongen. Lägg bullarna på potatisen.
  4. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt currypastan. Låt fräsa någon min. Rör i mjölet och späd med grädde och buljong. Låt såsen koka ca 5 min och smaka av med salt.
  5. Blanda i räkorna och häll såsen över fiskbullarna. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  6. Servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 kalla kokta potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
  • 2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk currypasta (röd eller grön)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g djupfrysta skalade räkor
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan