Fiskbiffar i dillsås

16
6
Fiskbiffar i dillsås

Det är då märkligt att man inte gör biffar av fiskfärs oftare! På samma sätt som med kött, blandas färsen med ägg och ströbröd. Serveras givetvis med kokt potatis, och en smarrig dillsås. Och så lite kokt broccoli. Mums.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Fiskbiffar i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Fiskbiffar

1/2 dl ströbröd
1 ägg
500 g fiskfärs
salt
peppar
2 krm chilipulver
1 msk olja

Dillsås

2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
250 g broccoli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller gluten och ägg.   
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Rör ner lite rostad lök i färsen.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Lisa

2021-11-17

Jättegott!

Rebecca

2021-11-05

Färsen luktade skunk men tillagade var biffarna riktigt goda. Smakade dock inte så mycket fisk.

Maria

2021-10-21

Vi är inte kräsna i vår familj men de här fiskbiffarna var verkligen ute goda. Såsen var god men biffarna åkte i soporna

Näringsvärde per portion

Energi 2090 KJ / 499 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept