Fiskbiffar i dillsås
Det är då märkligt att man inte gör biffar av fiskfärs oftare! På samma sätt som med kött, blandas färsen med ägg och ströbröd. Serveras givetvis med kokt potatis, och en smarrig dillsås. Och så lite kokt broccoli. Mums.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Fiskbiffar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
500 g fiskfärs
salt
peppar
2 krm chilipulver
1 msk olja
Dillsås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2090 KJ / 499 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Lisa
2021-11-17Färsen luktade skunk men tillagade var biffarna riktigt goda. Smakade dock inte så mycket fisk.
Rebecca
2021-11-05Vi är inte kräsna i vår familj men de här fiskbiffarna var verkligen ute goda. Såsen var god men biffarna åkte i soporna
Maria
2021-10-21