Fiskbiff med quinoa och dillsås

Smakrika fiskbiffar som smaksatts med paprikapesto serveras ikväll med smarrig quinoa och en härlig dillsås. Ett perfekt sätt att få hela familjen att äta fisk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023

Ingredienser
4 portioner
Quinoa
4 port röd quinoa
1 tsk dijonsenap
2 tsk rapsolja
1 msk vatten
2 tsk citronsaft
1/2 förp kål- och morotsmix (à 250 g)
Fiskbiff
1 förp paprikapesto (à 130 g)
1/2 dl ströbröd
400 g fiskfärs av gårdsclarias
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk rapsolja
Dillsås
skalet av 1/2 citron
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl sojabaserad fraiche
250 g snackgurka
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 611 kCal
Fett38 g
Salt2.9 g
Kolhydrater38 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer