Fisk- och skaldjursgryta

5
3
Fisk- och skaldjursgryta

Den här fisk- och skaldjursgrytan är lite avancerad att tillaga men känns lyxig att servera. Underbara smaker från bland annat havskattfilé och kräftstjärtar toppas med en hemmagjord aioli. Svindlande gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser

4 portioner
1 l fiskbuljong (vatten + tärning)
2 dl torrt vitt vin
20 blåmusslor (skrubbade, släng de som inte öppnats)
5 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 g saffran
1 morot
1 liten purjolök
6 potatisar
200 g laxfilé
200 g torskfilé, sej eller hoki
200 g havskattfilé
200 g kräftstjärtar eller räkor

Aioli

4 vitlöksklyftor
2 äggulor
1/2 citron
1 dl olivolja
1 dl matolja
salt och peppar

Parmesankrutonger

8 skivor vitt formbröd
1 dl olivolja
1 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Anna

2006-08-05

Tillsätt mer vätska så blir det en mycket god soppa.

Heli

2005-09-08

Byt ut grädden till cream frech,, mycket godare

Lena

2004-03-15

Mycket gott och lätt att förbereda så det går fort när väl gästerna kommer. Även gott utan musslor för de som inte tycker om dem.

Testa liknande recept

Torskchowder
Hoki thai
Grillade fiskburgare
Enkel fisk i ugn
Torskgryta med citron