Fisk- och saffranssoppa

Betyg 4.2 av 5.94 personer har röstat
Receptet har 37 kommentarer
Fisk- och saffranssoppa

Bjud på en supergod, krämig och lättlagad fisk- och saffranssoppa. Med fisk, potatis, morötter och små körsbärstomater blir det en matig och kraftfull soppa. Saffranet ger en ljuvlig smak och färg. En soppa som faller alla i familjen i smaken!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Fisk- och saffranssoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 - 2 morötter
4 potatisar
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 l vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 msk tomatpuré
1/2 g saffran
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
500 g fiskfilé t ex torsk, hoki eller sej

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

37 st
  • Blir ännu bättre om man finhackar potatisen och sedan låter löken morötterna koka ihop 1 timme. Kryddor o salt ska givetvis vara med.

    Carl-gunnar

  • Har gjort denna soppan många gånger genom åren. Det blir att man "höftar" mer och mer. Jag skippar olivoljan och att fräsa, det ger inget enligt mig. Hackar lök, skär ner morötter potatis, 1,5 l vatten och tre fiskbuljongtärningar. Låter det småkoka 10 min, i med ca 4 dl creme fraiche, en påse saffran och tomatpuré efter behag. Smakar av med salt och peppar. Skär ner några stora kvisttomater och sist fisken. Har använt sej (förr torsk), blir billigare (frysta block). Jag använder 2×400 g. Brukar låta det puttra 10 min. Den är godast när den stått något dygn!

    Johan

  • Älskar den här soppan, gör den både till vardags och enklare bjudningar.

    Linda

  • Var är saffranet

    Lena

    Hej Lena! 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat, så saffran finns i den smaksatta crème fraichen. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Nu har vi lagat denna rätt flera gånger och det blir alltid gott och uppskattat, även av 2,5-åring. Vi har dock aldrig riktigt allt hemma. Vi kör med naturell crème fraiches, tomatpuré och en påse saffran. I brist på färska tomater har vi tagit konserverade körsbärstomater. Efter att ha läst kommentarerna så kör jag med dubbla mängden potatis och morot och tar den mängd fisk vi råkar ha i frysen.

    Kajsa

  • ahh, smaksatt crème fraiche... ok...

    Nils

  • Härlig saffrans-soppa, och utan saffran dessutom :-) fattas både i ingredienser och "går så här", men annars bra....

    Nils

  • Lätt och smaskig med rum för ändringar efter egen smak. Gör den gärna igen.

    Gunilla

  • En enkel, snabblagad, och supergod soppa som fungerar både till vardag och fest. Jag har lagat den flertal gånger som billig vardagssoppa och bytt ut körsbärstomaterna mot vanliga tomater och kört med 400g torskblock istället. Då jag aldrig haft fiskfond hemma så har jag bytt ut den till räkfond istället och det fungerar lika bra, men som Marica skrev tidigare blir soppan rätt blaskig om man följer receptet till punkt och prickar. Istället för att minska ner på mängden vatten så jag istället ökat andelen fond till ca 6 msk.

    Jakob

  • Supergod soppa som alla i familjen gillar. Jag brukar dock minska vattnet till 8 dl, den blir lite för blaskig för vår smak annars. Jag har också provat att utesluta potatisen, minska ännu mer på vattnet och servera som gryta till ris. Lika gott!

    Marica

Näringsvärde per portion

Energi2360 KJ / 560 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

  • Krämig fisksoppa med potatis
    Betyg 4 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chilifisk med cashewnötter
    Betyg 4.4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med parmesanost
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng med fänkål och ost
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och ansjovisfisk
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad