Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk med citron och basilika

En härligt krämig fiskrätt som lagas i ugnen. Såsen till fisken är krämig och såsen av crème fraiche och citron får en syrlighet som passar perfekt till koljan. Fisk och sås åker in i ugnen med ett täcke av ost som blir pricken över i:et. Serveras med kokt potatis och krispiga sockerärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  5. Ansa och strimla purjolöken fint. Pressa saften ur citronen. Hacka basilikan. Fräs purjolöken i oljan. Rör ner citronsaft, smulad buljongtärning, vatten och crème fraiche. Låt såsen koka upp. Smaksätt med peppar. Vänd ner basilikan.
  6. Häll den varma såsen över fisken och strö på osten. Sätt in mitt i ugnen i 10–12 minuter.
  7. Ansa och koka sockerärtorna i saltat vatten i ca 3 minuter. Pressa potatisen.
  8. Servera fisken med potatis och sockerärtor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot  Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut osten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g alaska pollock
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk olja
  • 1 kyckling- eller fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2154 kJ / 513 kCal