Fisk med citron och basilika

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
7
Fisk med citron och basilika

En härligt krämig fiskrätt som lagas i ugnen. Såsen till fisken är krämig och såsen av crème fraiche och citron får en syrlighet som passar perfekt till koljan. Fisk och sås åker in i ugnen med ett täcke av ost som blir pricken över i:et. Serveras med kokt potatis och krispiga sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013

Fisk med citron och basilika

Ingredienser

4 portioner
700 g alaska pollock
900 g potatis
salt
peppar
1/2 purjolök
1 citron
1 kruka basilika
1 tsk olja
1 kyckling- eller fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
150 g sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Fisken blev torr och seg. 225 gr i 10 min är för hög temperatur och lång tid. 175 gr i 10 min eller 200 gr i 7 min räcker gott.

Eva

2024-06-01

De första tuggorna kände vi att det var en väldigt udda kombination men innan vi hade ätit upp så gillade vi den. Ute slöt purjho för vi hade ingen hemma och ost.

Beatrice

2019-03-17

Helt suverän! Riktigt god, lätt gjord och sparar tid för oss småbarnsföräldrar 😉

Sacha

2018-10-07

Näringsvärde per portion

Energi2154 KJ / 513 kCal
Fett20.2 g
Kolhydrater45.5 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Fiskgryta med dill och sockerärtor
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fiskgryta med saffran
Betyg 3.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad fisk med pepparrotsost
Betyg 3.9 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med curry och broccoli
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med gräslök
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk med paprika och chili
Betyg 1.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga