Fisk med citron och basilika
En härligt krämig fiskrätt som lagas i ugnen. Såsen till fisken är krämig och såsen av crème fraiche och citron får en syrlighet som passar perfekt till koljan. Fisk och sås åker in i ugnen med ett täcke av ost som blir pricken över i:et. Serveras med kokt potatis och krispiga sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013
Ingredienser
4 portioner
700 g alaska pollock
900 g potatis
salt
peppar
1/2 purjolök
1 citron
1 kruka basilika
1 tsk olja
1 kyckling- eller fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2154 KJ / 513 kCal
Fett20.2 g
Kolhydrater45.5 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Fisken blev torr och seg. 225 gr i 10 min är för hög temperatur och lång tid. 175 gr i 10 min eller 200 gr i 7 min räcker gott.
Eva
2024-06-01De första tuggorna kände vi att det var en väldigt udda kombination men innan vi hade ätit upp så gillade vi den. Ute slöt purjho för vi hade ingen hemma och ost.
Beatrice
2019-03-17Helt suverän! Riktigt god, lätt gjord och sparar tid för oss småbarnsföräldrar 😉
Sacha
2018-10-07