Fisk i paprikasås

Betyg 3.2 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Fisk i paprikasås

Vit fisk som blir utsökt tack vare rikligt med gräddsås med smak av paprika och lök. Fisk i paprikasås inte bara ser lockande ut, utan smakar lika bra! Fisken passar bäst till potatis eller en grönsallad på haricots verts med rödlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Fisk i paprikasås

Ingredienser

4 portioner
600 g hoki-, kolja- eller torskfilé (färsk eller fryst)
1 gul lök
2 paprikor
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Till servering

fullkornsris eller potatis
haricots verts (bönor) med rödlök

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Gott! Väldigt mild så man kan krydda med något spännande.

    Laura

  • Skippa vetemjöl. Tillsätt torkad el färsk chili som fräses med löken o paprikan. Krydda lite extra med paprikapulver. Koka en liten stund fyrkantiga fiskbitar i vatten. Skippa att mixa såsen. Bitar är godare o finare för ögat. Lägg över fiskbitarna i grönsakssåsen några minuter. Servera med kokt potatis och rostat surdegsbröd med vitlökssmör :-) Klicka ev lite creme fraiche över fisken, när maten ligger på tallriken. En höjdarmåltid!

    Eva

  • supergott,,, uteslöt vetemjölet och slängde i lte chili,, smak sensation vill jag lova,

    Lena

  • Gott, men såsen blev "stabbig". Nästa gång blir det utan vetemjöl! Mera kryddor! En halv röd chili gör nog susen åt såsen!

    Anna

  • Vi skulle eventuellt bjuda på det, men det blev inte så. Tur. Smakade lite för lite. Ha gärna i mer kryddor som nämns på en kommentar!

    Ulrika

  • Det går också bra att ungssteka firren medans man gör i ordning det andra. Annars jättebra recept.

    Martin

  • Jag hade i två hackade vitlöksklyftor i såsen innan jag mixade den. Dessutom kryddade jag med paprikapulver förutom salt och peppar för att få lite mer smak. Använde även Keldas laga lätt istället för matlagningsgrädde. Jag stekte heller inte mina torskfiléer utan strimlande dem grovt och lade i dem i såsen på slutet så att de fick koka med några minuter. Godare och nyttigare så. Tips är att ha finhackad rödlök i fullkornsris till.

    Patricia

  • Instämmer helt klart. Uppskattad fiskrätt som var enkel att göra.

    Jenny

  • Kanongott! Jag använde 2 msk fiskfond istället för fiskbuljong.

    Elin

Näringsvärde per portion

Energi1636 KJ / 391 kCal

Testa liknande recept

  • Fiskgratäng med broccoli och dragon
    Betyg 3.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thailändsk fisksoppa
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk med broccoli och remoulad
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Överbakad torsk med tomatkompott
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad