Fisk i paprikasås

Vit fisk som blir utsökt tack vare rikligt med gräddsås med smak av paprika och lök. Fisk i paprikasås inte bara ser lockande ut, utan smakar lika bra! Fisken passar bäst till potatis eller en grönsallad på haricots verts med rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ingredienser
4 portioner
600 g hoki-, kolja- eller torskfilé (färsk eller fryst)
1 gul lök
2 paprikor
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Till servering
fullkornsris eller potatis
haricots verts (bönor) med rödlök
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1636 KJ / 391 kCal
Kommentarer
9 stGott! Väldigt mild så man kan krydda med något spännande.
Laura
Skippa vetemjöl. Tillsätt torkad el färsk chili som fräses med löken o paprikan. Krydda lite extra med paprikapulver. Koka en liten stund fyrkantiga fiskbitar i vatten. Skippa att mixa såsen. Bitar är godare o finare för ögat. Lägg över fiskbitarna i grönsakssåsen några minuter. Servera med kokt potatis och rostat surdegsbröd med vitlökssmör :-) Klicka ev lite creme fraiche över fisken, när maten ligger på tallriken. En höjdarmåltid!
Eva
supergott,,, uteslöt vetemjölet och slängde i lte chili,, smak sensation vill jag lova,
Lena
Gott, men såsen blev "stabbig". Nästa gång blir det utan vetemjöl! Mera kryddor! En halv röd chili gör nog susen åt såsen!
Anna
Vi skulle eventuellt bjuda på det, men det blev inte så. Tur. Smakade lite för lite. Ha gärna i mer kryddor som nämns på en kommentar!
Ulrika
Det går också bra att ungssteka firren medans man gör i ordning det andra. Annars jättebra recept.
Martin
Jag hade i två hackade vitlöksklyftor i såsen innan jag mixade den. Dessutom kryddade jag med paprikapulver förutom salt och peppar för att få lite mer smak. Använde även Keldas laga lätt istället för matlagningsgrädde. Jag stekte heller inte mina torskfiléer utan strimlande dem grovt och lade i dem i såsen på slutet så att de fick koka med några minuter. Godare och nyttigare så. Tips är att ha finhackad rödlök i fullkornsris till.
Patricia
Instämmer helt klart. Uppskattad fiskrätt som var enkel att göra.
Jenny
Kanongott! Jag använde 2 msk fiskfond istället för fiskbuljong.
Elin