Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fisk i form

Denna underbara fisk tillagar du i ugn under en smakrik smet av morot, lök och persilja som blandas med ost, senap och citronpeppar. Ugnslaga filéerna och bjud sedan på fisk i form under krispigt och gott morotstäcke med varm potatismos och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg fiskfilé av torsk, kolja eller gös i en lätt smord ugnssäker form.
  3. Skala morötter och lök. Finhacka dem och persiljan. Matberedare är bästa hjälpen.
  4. Blanda ner riven ost, fransk senap, äggulor, salt, citronpeppar. Kör till en smet.
  5. Täck fisken med smeten. Ugnslaga i 20-25 minuter.
  6. Till servering: blandad sallad och potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fiskfilé (av torsk, kolja eller gös)
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1/2 knippa persilja
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 msk fransk senap
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
Till servering
  • blandad sallad
  • 4 port potatismos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB