Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås
Dessa saftiga torskbullar gjorda på filé av torsk är otroligt goda tillsammans med denna sås på gräslök och ansjovis. Såsen får en härlig sälta från ansjovisen och en behaglig syra från citron som kompletterar fiskbullarna alldeles perfekt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé av torsk, kolja eller hoki
1 gul lök
2 msk smör
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 dl mellangrädde
1 tsk salt
Gräslöks- och ansjovissås
2 dl mellangrädde
50 g smör
3 - 4 ansjovisfiléer
1 msk ansjovisspad
1 tsk citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
3 msk finhackad gräslök
Till servering
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skippade såsen nu men ska laga den im, gjorde fiskburgare idag. Blir kokt potatis im och då ska jag prova göra såsen eftersom det blev fiskbullar över. Bra och god recept 👍🏻🙏
Pirjo
2024-06-07Jag skippade såsen. Torskbullarna är riktigt goda, gick hem hos alla barnen mellan 1.5 och 10 år, som inte brukar gilla fisk, och även uppskattat av oss vuxna!
Susanna
2023-10-06Underbart gott. Fiskekrogen i Göteborg ska ha stort tack för att vi fått detta läckra recept!
Anders
2004-12-28