Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås

15
2
Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås

Dessa saftiga torskbullar gjorda på filé av torsk är otroligt goda tillsammans med denna sås på gräslök och ansjovis. Såsen får en härlig sälta från ansjovisen och en behaglig syra från citron som kompletterar fiskbullarna alldeles perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås

Ingredienser

4 portioner
400 g fiskfilé av torsk, kolja eller hoki
1 gul lök
2 msk smör
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 dl mellangrädde
1 tsk salt

Gräslöks- och ansjovissås

2 dl mellangrädde
50 g smör
3 - 4 ansjovisfiléer
1 msk ansjovisspad
1 tsk citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
3 msk finhackad gräslök

Till servering

potatis

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Välj ströbröd utan mjölk. Använd mjölkfria ersättningsprodukter för mjölk och grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället 1 msk potatismjöl (för 4 port) att binda färsen med. Välj äggfritt ströbröd.

Gräslöks- och ansjovissås: Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt alternativ till grädden, t ex Oatly Imat eller Beneviva och mjölkfri crème fraiche, t ex Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Anders

2004-12-28

Underbart gott. Fiskekrogen i Göteborg ska ha stort tack för att vi fått detta läckra recept!

Ingrid

2004-11-24

Gick hem hos barnen, gjorde inte såsen men jättegoda ändå! Lite tid tog dom att göra men inte särskilt avancerat.