Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
4
Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås

Dessa saftiga torskbullar gjorda på filé av torsk är otroligt goda tillsammans med denna sås på gräslök och ansjovis. Såsen får en härlig sälta från ansjovisen och en behaglig syra från citron som kompletterar fiskbullarna alldeles perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås

Ingredienser

4 portioner
400 g fiskfilé av torsk, kolja eller hoki
1 gul lök
2 msk smör
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 dl mellangrädde
1 tsk salt

Gräslöks- och ansjovissås

2 dl mellangrädde
50 g smör
3 - 4 ansjovisfiléer
1 msk ansjovisspad
1 tsk citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
3 msk finhackad gräslök

Till servering

potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Skippade såsen nu men ska laga den im, gjorde fiskburgare idag. Blir kokt potatis im och då ska jag prova göra såsen eftersom det blev fiskbullar över. Bra och god recept 👍🏻🙏

Pirjo

2024-06-07

Jag skippade såsen. Torskbullarna är riktigt goda, gick hem hos alla barnen mellan 1.5 och 10 år, som inte brukar gilla fisk, och även uppskattat av oss vuxna!

Susanna

2023-10-06

Underbart gott. Fiskekrogen i Göteborg ska ha stort tack för att vi fått detta läckra recept!

Anders

2004-12-28

Testa liknande recept

Fiskburgare med grovt bröd och wasabidressing
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och purjo
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bohuslänsk fiskpudding
Betyg 4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga