Dessa saftiga torskbullar gjorda på filé av torsk är otroligt goda tillsammans med denna sås på gräslök och ansjovis. Såsen får en härlig sälta från ansjovisen och en behaglig syra från citron som kompletterar fiskbullarna alldeles perfekt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Välj ströbröd utan mjölk. Använd mjölkfria ersättningsprodukter för mjölk och grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället 1 msk potatismjöl (för 4 port) att binda färsen med. Välj äggfritt ströbröd.
Gräslöks- och ansjovissås: Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt alternativ till grädden, t ex Oatly Imat eller Beneviva och mjölkfri crème fraiche, t ex Sour supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbart gott. Fiskekrogen i Göteborg ska ha stort tack för att vi fått detta läckra recept!
Anders
2004-12-28Gick hem hos barnen, gjorde inte såsen men jättegoda ändå! Lite tid tog dom att göra men inte särskilt avancerat.
Ingrid
2004-11-24