Foliepaket med fisk och grönt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Foliepaket med fisk och grönt

Foliepaket med fisk och grönt är en riktig symfoni av smaker och färg! Lax och vit fisk, potatis, purjolök, morot, champinjoner, tomater och kryddor trängs tillsammans i foliepaket. Doftar ljuvligt och smakar mycket gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och skär potatisen i hälften. Ansa och skär purjolöken i strimlor.
  2. Skala, halvera och skär morot och lök i tunna skivor. Skär svampen i mindre bitar.
  3. Skär fisken i 3–4 cm stora bitar.
  4. Riv av rejäla ark med aluminiumfolie, ett ark per portion. Fördela potatis, purjolök, morot, gul lök, svamp, tomat och dill på arken. Krydda varje ark med salt och peppar.
  5. Vik ihop foliepaketen något. Häll i grädde och vin innan de försluts. Lägg på grillen i ca 10 minuter.
  6. Öppna paketen och lägg i fisken. Krydda med salt i varje paket. Förslut paketen igen och fortsätt grilla ytterligare ca 10 minuter.

För alla

Fri från gluten- och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g skinn- och benfri laxfilé
  • 250 g vit fiskfilé (t ex sej)
  • 500 g små potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info