Foliepaket med fisk och grönt
Paket med fisk och grönt är en riktig symfoni av smaker och färg! Lax och vit fisk, potatis, purjolök, morot, champinjoner, tomater och kryddor trängs tillsammans i foliepaket. Doftar ljuvligt och smakar mycket gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
4 portioner
500 g små potatisar
1 liten purjolök
1 morot
1 gul lök
150 g champinjoner
250 g skinn- och benfri laxfilé
250 g vit fiskfilé (t ex sej)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl finskuren dill
2 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
salt
peppar
1 citronklyftor (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi brukar dock förkoka potatisen i buljong då vi tycker att tiden på grillen blir svår att tajma med övriga ingredienser.
Ewa
2023-07-17Hej, är novis och har fastnat i receptet med två frågeställningar. Har läst andra recept i fiskfolie ämnet, där nämns att filéerna skall vara tinade och att potatisen skall vara kokt. Men hittar ingen info om det i detta recept. När det gäller potatisen är det lite årstidsberoende på vilken typ av potatis som är tillbudsstående, vinter (fast/mjölig) till somrig färskpotatis. Är det något som man skall tänka på avseende val av potatis?
Mikael
2022-05-02Mycket gott men det tar lite längre tid en som anges i receptet. Öppna knytena lite för att reducera vätskan.
Daniel
2021-05-13