Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk au four

Detta recept på fisk au four ger en tjusig fiskrätt. Du tillagar fisk, exempelvis torsk, sej eller hoki, i ugn och blandar en sufflésmet av äggulor, majonnäs och fiskgratäng mix som du brer över fisken. Servera med saffransris och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torskfilén så att filéerna går att ta isär. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll på fiskbuljongen. Ställ in formen i 200°C 5-8 minuter. Eller i mikrovågsugn 5 minuter på full effekt.
  2. Blanda äggulorna med lättmajonnäs och mix för fiskgratäng. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i äggblandningen.
  3. Häll vätskan av fisken. Bred sufflésmeten över fiskfiléerna. Gratinera i 225°C ca 10 minuter eller tills ytan fått vacker färg.
  4. Servera med saffransris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 1 dl fiskbuljong
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1 pkt fiskgratäng mix
  • 4 port ris
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?