Fish tacos med jalapeño, korianderyoghurt och syrad kål

En ny, fräsch tacofavorit till fredagsmyset – fisktacos! Servera krispig stekt fisk i tortillabröd tillsammans med snabbsyrad rödkål, yoghurt smaksatt med koriander och heta jalapeños för en riktig smakexplosion.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Ingredienser
4 portioner
Snabbsyrad kål
500 g rödkål
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
Korianderyoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
2 dl hackad koriander
1 msk finrivet limeskal
1/2 tsk salt
Fisk
500 g torskfilé
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
smör (till stekning)
olja (till stekning)
Till servering
1 färsk jalapeño
8 små tortillabröd
färsk koriander
salsa (gärna gurksalsa, se länk i steg 4)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stNEJ !!!!!!!!!!!!!
Christina
Supergott och fräscht. Var skeptisk till rödkålen men passade fantastisk bra. Gjorde även en egen guacamole ( ICAs recept)
Hanna
Suck ni har misslyckats igen.
Christina
Väldigt goda, exotiska smaker och kommer definitivt att göras igen. Kommer nog göra dubbelsats av koriander yoghurten då den var extremt god och tog slut tidigt samt två ägg till fisken då ett inte var tillräckligt. Rekommenderar starkt!
Anthony
Otroligt goda smaker! Vi gjorde även picklad silverlök och gurksalsa till - magiskt gott!
Martina