Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Finsk kålrotslåda

Krämig kålrotslåda med smaker av Finland. Denna gyllene varmrätt passar utmärkt på julbordet, helst tillsammans med stekta köttbullar, prinskorvar och skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kålrötterna i mindre bitar. Lägg dem i en gryta och häll på buljongen. Koka kålrötterna mjuka under lock ca 20 min.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Låt rötterna rinna av men spara spadet. Mixa kålrötterna släta med elvisp eller stöt dem med en potatisstöt. Tillsätt matfett och ägg.
  4. Smaka av med sirap, salt och peppar. Lägg moset i en väl smord ugnssäker form och sikta över ströbrödet.
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 min. Kålrotslådan är god till skinka, korv och köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg kålrötter
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?