Filo- och fetafrestelse

Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Filo- och fetafrestelse

Filo- och fetafrestelse är en läcker förrätt med krämigt innehåll. Fetaosten blandas med bladspenat, yoghurt, ägg och lök för att sedan gratineras i ugn på filodeg. Fetaostblandningen ger en mjuk och charmant smak till denna omtyckta aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Filo- och fetafrestelse

Ingredienser

10 portioner
1 gul lök
olivolja till stekning och pensling
500 g fetaost
5 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 paket fryst, tinad bladspenat (à 450 g)
2 ägg
9 ark filodeg
salt
svartpeppar

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Går denna att äta även kall?

    Anna

    Hej Anna! Utan att ha provat så gissar jag att den kan bli lite blöt om man låter den kallna, jag tänker att spenaten hinner vätska av sig och göra filodegen mjuk. Men säkert lika gott för det! ;) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Under rubriken "För alla" står att den innehåller gluten, mjölk och ägg. Men den kommer med när man söker på glutenfria recept!

    Birgitta

    Hej Birgitta! Vi ber om ursäkt för att receptet hade blivit felkategoriserat, vi har nu tagit bort receptet från glutenfria recept. Tack för att du uppmärksammade det för oss! ❤ Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegod rätt, som de flesta gillar. Gott att äta bara till en grönsallad

    Malena

  • Vi blev bjudna på denna rätt till förrätt i lördags. Fantastiskt gott. Ovanligt med varm förrätt. Fetaost och spenat, en fantastisk kombination.

    Inger

Näringsvärde per portion

Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett36 g

Testa liknande recept

  • Filodegsknyten med fetaost och spenat
    Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Turkiska fetaostknyten
    Betyg 3.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetaost i filodeg med oliver
    Betyg 3.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filodegsrullar med svamp
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filodegsrullar med prästost
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad