Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Filmjölksbröd med chiamjöl

En saftig och god glutenfri filmjölkslimpa gjord på chiamjöl och bovetemjöl istället för vetemjöl. Brödet smaksätts med torkade fikon och grovhackade hasselnötter. Genom att tillsätta chiamjöl i degen får du ett saftigt bröd som dessutom är rikt på omega-3, fibrer och kalcium.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Blanda havregryn, chiamjöl, bovetemjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Skär ner fikonen i småbitar och grovhacka nötterna. 
  4. Tillsätt honung och filmjölk i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en kletig smet. 
  5. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten. 
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Brödet ska ha fått en hård skorpa och inte vara kladdigt längre.
  7. Till servering: Välj valfri topping på ditt filjmjölksbröd men avokado och smörgåskrasse är gott på.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl chiamjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 krm flingsalt
  • 150 g torkade fikon
  • 100 g hasselnötter
  • 3 msk honung
  • 6 dl filmjölk
Till servering
  • avokado
  • krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?