Filmjölksbröd med bovetemjöl

43
23
Filmjölksbröd med bovetemjöl

Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Servera med keso, avokado och körsbärstomater.

Skriv ut
Filmjölksbröd med bovetemjöl

Ingredienser

1 bröd
3 dl
havregryn
15 g
psylliumfröskal (gärna psylliumfibrer, 15 g psylliumfibrer motsvarar ca 1/2 dl)
2 1/2 dl
bovetemjöl
2 msk
sesamfrön
2 dl
solroskärnor
2 tsk
bikarbonat
1 krm
flingsalt
150 g
torkade fikon
100 g
hasselnötter
3 msk
honung
6 dl
filmjölk

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn famställda av ren havre.
Gör laktosfri: välja laktosfri filmjölk.
Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Pia

2021-02-10

Underbart gott, bara en klick smör på.

Sabina

2021-01-24

Lätt att göra och uppskattat av hela familjen! Vi har varierat innehållet utefter vad vi har haft hemma och brödet blir ändå alltid lika gott.

Therese

2021-01-20

Går det få fram näringsvärdet på detta bröd? Mvh Therese

Testa liknande recept