Filmjölksbröd med bovetemjöl

62
34
Filmjölksbröd med bovetemjöl

Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Servera med keso, avokado och körsbärstomater.

Samarbete med:

Filmjölksbröd med bovetemjöl

Ingredienser

1 bröd
3 dl havregryn
15 g psylliumfröskal (gärna psylliumfibrer, 15 g psylliumfibrer motsvarar ca 1/2 dl)
2 1/2 dl bovetemjöl
2 msk sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
150 g torkade fikon
100 g hasselnötter
3 msk honung
6 dl filmjölk

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn famställda av ren havre.
Gör laktosfri: välja laktosfri filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser 1 bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Lena

2022-06-01

Otroligt enkelt och gott.Jag använde sultanrussin och yoghurt istället.

Sofia

2022-05-08

Fantastiskt gott och enkelt glutenfritt bröd. Detta har jag gjort flera gånger och blir lika nöjd varje gång. Jag har oftast i russin istället för fikon och pumpakärnor istället för hasselnötter!

Karolina

2022-05-01

Mycket saftigt, gott och enkelt. Hade inga hasselnötter så jag tog valnötter vilket funkade jättebra. Maken gillade inte fikonen men jag tyckte att det var gott. Fast nästa gång ska jag testa med russin i. Hade också ett par teskedar brödkryddor i.

Näringsvärde per portion

Energi 14063 KJ / 3361 kCal
Fett 172 g
Salt 4 g
Kolhydrater 325 g
Protein 94 g
Läs mer om näringsvärden