Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Filmjölksbröd med bovetemjöl

Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Servera med keso, avokado och körsbärstomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda havregryn, psylliumhusk, bovetemjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Skär ner fikonen i småbitar och grovhacka nötterna.
  4. Tillsätt honung och filmjölk i bunken med de torra ingredienserna.
  5. Rör ihop till en kletig smet.
  6. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Brödet ska ha fått en hård skorpa och inte vara kladdigt längre.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn famställda av ren havre.
Gör laktosfri: välja laktosfri filmjölk.
Recept och bild i samarbete med Risenta.

 

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 3 dl havregryn
  • 75 g psylliumhusk
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 krm flingsalt
  • 150 g torkade fikon
  • 100 g hasselnötter
  • 3 msk honung
  • 6 dl filmjölk
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer