Glutenfritt bröd med filmjölk

Detta glutenfria bröd på bovete bakar du med filmjölk - det blir garanterat saftigt varje gång! Extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Avnjut med valfritt pålägg!
Samarbete med:
Risenta

Ingredienser
1 sats
3 dl glutenfria havregryn (3 dl motsvarar ca 110 g)
1/2 dl Risenta pulveriserat (finmalen) psylliumfröskal (1/2 dl motsvarar ca 35 g)
2 1/2 dl Risenta bovetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 160 g)
2 msk Risenta sesamfrön
2 dl Risenta solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
150 g torkade fikon
100 g hasselnötter
3 msk honung
6 dl filmjölk
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser 1 bröd.
Energi14063 KJ / 3361 kCal
Fett172 g
Salt4 g
Kolhydrater325 g
Protein94 g

Kommentarer
57 stHej! Kan man byta ut filmjölken mot turkisk yoghurt, eller blir det för kompakt då?
Joanna
Hej Joanna! Det är inget vi har provlagat, men jag ser längre ner i kommentarerna att det finns de som bytt ut fil mot yoghurt, dock vet jag inte om det är Turkisk yoghurt då, som är lite tjockare. Om du provar får du gärna berätta hur det gick. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Testade byta fikon mot frysta blåbär och ca 1 msk fänkålsfrön. Blev gott! Hade behövt vara inne längre, i alla fall 70 minuter. Får nästa gång testa göra enligt receptet :)
Madeleine
Jag har bakat d här limpan flertal ggr, m bra resultat. Nu tog jag mest havremjölk å bara 1 dl yoghurt ( vill minska andelen mejeriprodukter). Den här ggn höll inte limpan ihop utan faller i smulor. Behövs filprod/syran för att hålla ihop smeten, el vad har hänt ?// Kerstin
Kerstin