Filmjölksbröd med bovetemjöl

Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Om det inte var gott nog så är brödet även glutenfritt. Avnjut med valfritt pålägg!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
1 bröd
3 dl glutenfria havregryn (3 dl motsvarar ca 110 g)
1/2 dl pulveriserat (finmalen) psylliumfröskal (1/2 dl motsvarar ca 35 g)
2 1/2 dl bovetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 160 g)
2 msk sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
150 g torkade fikon
100 g hasselnötter
3 msk honung
6 dl filmjölk
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser 1 bröd.
Energi14063 KJ / 3361 kCal
Fett172 g
Salt4 g
Kolhydrater325 g
Protein94 g
Kommentarer
Jag har bakat d här limpan flertal ggr, m bra resultat. Nu tog jag mest havremjölk å bara 1 dl yoghurt ( vill minska andelen mejeriprodukter). Den här ggn höll inte limpan ihop utan faller i smulor. Behövs filprod/syran för att hålla ihop smeten, el vad har hänt ?// Kerstin
Kerstin
2025-08-04Ni säger att ni har ändrat vikten på premium psyllium för 1/2 dl väger bara 15gram men det står i ert recept att det väger 35 gram.
Gunilla
2025-06-14Hej Gunilla! Vi har använt det mörka psyllium mjölet som väger 35 gram/ 1/2 dl. Det finns också en variant, tror det är Risentas som är mer som ett vitt fluff, det väger 15 gram/ 0,5 dl. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-16Fantastiskt gott! Perfekt för min man med diabetes.
Sirpa
2025-01-29