Filéspett med krämig morotspasta
Lättlagade fläskfilé- och squashspett med krämig morotspasta. Här rekommenderas crème fraiche med paprika och chili, då detta ger lite extra sting till rätten men du kan givetvis använda någon annan smak, beroende på tillfälle och egna smaklökar.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 stor squash
1 msk olja
1 msk soja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
280 g pasta t ex penne
3 morötter
2 dl lätt crème fraiche gärna smaksatt med paprika och chili (max 15%)
För alla
Gör glutenfri: välj gluten pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut lätt crème fraichen mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt med chilisås.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Ersätt sojan med balsamvinäger om du inte tål den.
Gör så här
Tips
Har du gott om tid kan du låta spetten marinera några tim i kylskåpet för mera smak. Krydda då gärna extra med lite vinäger, vin eller pressad citrussaft.
Gröna tipset: Uteslut fläskfilén och trä i stället upp champinjoner, paprikabitar, aubergineskivor eller lökklyftor på spetten om du heller vill äta grönt.
Gröna tipset: Uteslut fläskfilén och trä i stället upp champinjoner, paprikabitar, aubergineskivor eller lökklyftor på spetten om du heller vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett16 g
Kommentarer
Jag håller med föregående talare. Supergott! Vi grillade på grillen istället för i ugnen och det gjorde det nog bara ännnu godare
Camilla
2009-05-22Supergott. starkt och mättande och enkelt att göra.
Leena
2006-06-05