Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Filégryta från östern

Den här filégrytan från östern snor du snabbt ihop och resultatet blir en livfull och välsmakande gryta. Saftig fläskfilé får ta smak av champinjoner, sommarkål, köttbuljong och het chilisås. Kombinationen är fenomenal!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla fläskfilé. Bryn i olja. Salta och peppra köttet.
  2. Kärna ur och tärna paprikan grovt och skiva champinjoner. Strimla sommarkål. Lägg ner detta i grytan och låt fräsa med några minuter.
  3. Häll på köttbuljong och chilisås. Krydda med salt, rosmarin och peppar. Låt småkoka 5-10 minuter. Garnera med rosmarin.
  4. Servera med ris och ev sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 250 g champinjoner
  • 500 g sommarkål
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer