Gulaschsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gulaschsoppa

Gör en varm gulaschsoppa som tinar upp dig efter en kall dag. Låt alla ingredienser sjuda ihop tills köttet är så mört att det nästan faller sönder. Servera din mumsiga soppa med lätt crème fraiche och finskuren gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna kött, paprika och lök. Bryn kött, grönsaker och paprikapulver i en tjockbottnad kastrull/gryta. Häll på buljongen när köttet fått färg. Låt buljongen koka upp.
  2. Finhacka citronskal och vitlöksklyftor. Blanda med smöret. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar.
  3. Soppan är klar när köttet nästan faller sönder. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera soppan med lätt crème fraiche och finskuren gräslök.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen noga, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och ett laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötkött
  • 1 röd paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 l köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 skalet av citron
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
Till servering
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk finskuren gräslök (eller persilja valfritt)
Lägg till i inköpslistan