Gulaschsoppa

21
8
Gulaschsoppa

Gör en varm gulaschsoppa som tinar upp dig efter en kall dag. Låt alla ingredienser sjuda ihop tills köttet är så mört att det nästan faller sönder. Servera din mumsiga soppa med lätt crème fraiche och finskuren gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Gulaschsoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g nötkött
1 röd paprika
1 msk paprikapulver
1 gul lök
2 msk olivolja
1 l köttbuljong (tärning + vatten)
1/2 skalet av citron
2 stora vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré

Till servering

2 dl lätt crème fraiche
3 msk finskuren gräslök (eller persilja valfritt)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen noga, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och ett laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Maria

2006-04-23

Jag använder ICA:s magra (5%) nötfärs som kortar tillagningstiden avsevärt. Även jag vill ha tärnad potatis och lägger dessutom till 1 msk kummin och i msk timjan vilket gör soppan ännu godare

Johan

2005-07-23

Jättegod soppa som blev ännu bättre med några potatisar i (tack till föregående tipsare). Det är synd att det tar så oootroligt lång tid att laga den.

Lotta

2005-03-23

Verkligen jättegott och värd sin tid!!