Gulaschsoppa
Gör en varm gulaschsoppa som tinar upp dig efter en kall dag. Låt alla ingredienser sjuda ihop tills köttet är så mört att det nästan faller sönder. Servera din mumsiga soppa med lätt crème fraiche och finskuren gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
400 g nötkött
1 röd paprika
1 msk paprikapulver
1 gul lök
2 msk olivolja
1 l köttbuljong (tärning + vatten)
1/2 skalet av citron
2 stora vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
Till servering
2 dl lätt crème fraiche
3 msk finskuren gräslök (eller persilja valfritt)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen noga, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och ett laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och ett laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack Maria för tipset! Följde dina råd men la till även lagerblad. Det blev jättegott!
Vesa
2023-12-21Jag använder ICA:s magra (5%) nötfärs som kortar tillagningstiden avsevärt. Även jag vill ha tärnad potatis och lägger dessutom till 1 msk kummin och i msk timjan vilket gör soppan ännu godare
Maria
2006-04-23Jättegod soppa som blev ännu bättre med några potatisar i (tack till föregående tipsare). Det är synd att det tar så oootroligt lång tid att laga den.
Johan
2005-07-23