Filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås

4
1
Filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås

Denna underbara filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås kommer bli en succé! De krispiga flarnen toppar du med len potatispuré samt de rostade grönsakerna före du lägger upp dem med det möra köttet och smakrika såsen. Vackert och gott!

Filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Flarn

2 plattor fryst smördeg
4 tomater
1/2 grön zucchini
2 tsk socker
salt och svartpeppar

Potatis

300 g mjölig potatis
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk eller torkad rosmarin
1 citron
3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)

Sås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 kruka basilika

Kött

600 g filé (t ex fläskfilé, lammytterfilé eller oxfilé)
1 msk smör eller margarin
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på smördegen och buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ur grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ingrid

2011-01-03

Potatisflarnen var inte helt självklara. Enkalst hade varit att laga dem dagen innan - helt och hållet- och sedan gratinera dem i ugnen precis innan serveringen. Vinet som föreslogs till var riktigt bra.

Näringsvärde per portion

Energi 3389 KJ / 810 kCal
Fett 56.5 g
Läs mer om näringsvärden