Filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås

Denna underbara filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås kommer bli en succé! De krispiga flarnen toppar du med len potatispuré samt de rostade grönsakerna före du lägger upp dem med det möra köttet och smakrika såsen. Vackert och gott!

Ingredienser
4 portioner
Flarn
2 plattor fryst smördeg
4 tomater
1/2 grön zucchini
2 tsk socker
salt och svartpeppar
Potatis
300 g mjölig potatis
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk eller torkad rosmarin
1 citron
3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
Sås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 kruka basilika
Kött
600 g filé (t ex fläskfilé, lammytterfilé eller oxfilé)
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på smördegen och buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ur grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3389 KJ / 810 kCal
Fett0 g
Kommentar
Potatisflarnen var inte helt självklara. Enkalst hade varit att laga dem dagen innan - helt och hållet- och sedan gratinera dem i ugnen precis innan serveringen. Vinet som föreslogs till var riktigt bra.
Ingrid
2011-01-03