Grön fänkålspuré

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Grön fänkålspuré

Fänkål är en variationsrik grönsak som kan serveras både rå, kokt, stekt, rostad eller som här – i form av en len puré. Den gröna fänkålspurén är smaksatt med lök, vitt vin, grädde, buljong och färska örter. Ett suveränt tillbehör till fisk, skaldjur och grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Grön fänkålspuré

Ingredienser

4 (tillbehör)
2   fänkål (à 250 g)
1   schalottenlök
2 dl  vitt vin
2 dl  vispgrädde
2 dl  vatten
1/2   grönsaksbuljongtärning
1/2 dl  hackad dragon
1 dl  hackad persilja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj glutenfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1103 KJ / 264 kCal
Fett21 g
Salt1.3 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig fiskgryta i stekpåse
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingrulle parma med potatispuré och fänkålsdill
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klar sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon
Betyg 3 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga