Grön fänkålspuré
Fänkål är en variationsrik grönsak som kan serveras både rå, kokt, stekt, rostad eller som här – i form av en len puré. Den gröna fänkålspurén är smaksatt med lök, vitt vin, grädde, buljong och färska örter. Ett suveränt tillbehör till fisk, skaldjur och grillat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103
Ingredienser
4 (tillbehör)
2 fänkål (à 250 g)
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl hackad dragon
1 dl hackad persilja
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj glutenfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1103 KJ / 264 kCal
Fett21 g
Salt1.3 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentarer