Grön fänkålspuré

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Grön fänkålspuré

Fänkål är en variationsrik grönsak som kan serveras både rå, kokt, stekt, rostad eller som här – i form av en len puré. Den gröna fänkålspurén är smaksatt med lök, vitt vin, grädde, buljong och färska örter. Ett suveränt tillbehör till fisk, skaldjur och grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Grön fänkålspuré

Ingredienser

4 (tillbehör)
2 fänkål (à 250 g)
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl hackad dragon
1 dl hackad persilja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1103 KJ / 264 kCal
Fett21 g
Salt1.3 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig fiskgryta i stekpåse
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingrulle parma med potatispuré och fänkålsdill
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga