Grön fänkålspuré

0
0
Grön fänkålspuré

Fänkål är en variationsrik grönsak som kan serveras både rå, kokt, stekt, rostad eller som här – i form av en len puré. Den gröna fänkålspurén är smaksatt med lök, vitt vin, grädde, buljong och färska örter. Ett suveränt tillbehör till fisk, skaldjur och grillat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Grön fänkålspuré

Ingredienser

4 (tillbehör)
2
fänkål (à 250 g)
1
schalottenlök
2 dl
vitt vin
2 dl
vispgrädde
2 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
1/2 dl
hackad dragon
1 dl
hackad persilja
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj glutenfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1103 KJ / 264 kCal
Fett 21 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 5 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept