Filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås

Denna underbara filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås kommer bli en succé! De krispiga flarnen toppar du med len potatispuré samt de rostade grönsakerna före du lägger upp dem med det möra köttet och smakrika såsen. Vackert och gott!

Filé med sydfranskt grönsaksflarn och basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Flarn

2 plattor fryst smördeg
4 tomater
1/2 grön zucchini
2 tsk socker
salt
svartpeppar

Potatis

300 g mjölig potatis
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk eller torkad rosmarin
1 citron
3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)

Sås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 kruka basilika

Kött

600 g filé (t ex fläskfilé, lammytterfilé eller oxfilé)
1 msk smör eller margarin
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:50:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Potatisflarnen var inte helt självklara. Enkalst hade varit att laga dem dagen innan - helt och hållet- och sedan gratinera dem i ugnen precis innan serveringen. Vinet som föreslogs till var riktigt bra.

    Ingrid

Näringsvärde per portion

Energi3389 KJ / 810 kCal
Fett56.5 g

Testa liknande recept

  • Grön fänkålspuré
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto med rödlök och skinka
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sopa de ajo con flor de calabaza
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad