Fikonflarn med ädelost

Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
5Världens godaste
Fikonflarn med ädelost

Fikon och ädelost är som bekant en oslagbar kombo! Ett smarrigt smördegsflarn som snitt till glöggminglet eller julafton gör du enkelt med färdig smördeg, fikonmarmelad och ädelost. Toppa med färska fikon och hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Fikonflarn med ädelost

Ingredienser

8-10 portioner
250 g smördeg
1 dl fikonmarmelad
4 färska fikon
140 g gräddädelost
1/2 dl grovhackade hasselnötter

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater20 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Prästostsnurror med fikon
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mandel- & fikonbollar
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad