Grekisk ugnsstekt kyckling med fetaost
Ugnsstekt kyckling som får en ljuvlig, grekisk karaktär från bland annat salta, svarta oliver, krämig fetaost och spänstiga morötter. Enkel, ordentlig och ypperligt god.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar (à ca 90 g)
4 morötter (à ca 100 g)
2 msk olivolja
20 svarta oliver med kärnor
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 citron
100 g fetaost
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och bra bas för att ändra på många av ingredienserna. Men…hur gör man klyftor av morötter?
Roy
2024-07-27Hej Roy! Jaa, det är lite klurigt, särskilt om de är smala. Man så klart skära dom hur man vill, det blir ju samma smak! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-29Min tolkning av stora klyftor behöver mer tid än den maximala halvtimmen som receptet ger vid handen. För vanliga klyftor hade det nog räckt. Men kycklingen o osten blev fin.
Viktor
2024-01-15Jättegott! Kommer vi säkert att laga igen. Gjorde också tzatziki till, men använde dill istället för gurka. La till gul lök till potatisen och morötterna också :)
Anna-lena
2011-11-05