Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grekisk ugnsstekt kyckling med fetaost

Ugnsstekt kyckling som får en ljuvlig, grekisk karaktär från bland annat salta, svarta oliver, krämig fetaost och spänstiga morötter. Enkel, ordentlig och ypperligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Skölj potatisen noga i ljummet vatten och skär dem i stora klyftor. Skala och skär morötterna i klyftor.
  3. Lägg potatis och morötter på en bakpappersklädd plåt. Ringla över hälften av olivoljan och strö över oliverna. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.
  4. Stek kycklingfiléerna i resten av oljan i en stekpanna ca 4 min per sida. Krydda och pressa ur saften ur citronen.
  5. Lägg kycklingfiléerna på potatisen och morötterna. Häll över citronsaften och smula över fetaosten. Tillaga ytterligare 10-15 min tills kycklingen är genomstekt dvs köttsaften är klar utan rosa inslag.
  6. Strö citronskalet över potatis, morötter och kyckling.
  7. Servera den grekiska kycklingen med potatis och morötter, matyoghurt och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (à ca 90 g)
  • 4 morötter (à ca 100 g)
  • 2 msk olivolja
  • 20 svarta oliver med kärnor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 citron
  • 100 g fetaost
  • ev matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB