Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fetaostpiroger

Dessa grekiskinspirerade härliga smördegspiroger med fetaost, spenat, vitlök och hasselnötter svänger du ihop på under en timme! Passar utmärkt som mingelmat eller på buffébordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina smördegen ca 15 minuter.
  3. Förväll spenaten i lättsaltat kokande vatten. Låt vattnet rinna av ordentligt.
  4. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Ta bort överflödigt skal. Hacka hasselnötter, skalade vitlöksklyftor och bladpersilja. Blanda med olivolja. Smaksätt med salt och mortlad rosépeppar.
  5. Kavla smördegen till dubbel bredd och sprid ut spenat över hälften. Llägg på smulad fetaost och persiljeblandningen. Vispa upp ägget med vatten. Pensla kanten med ägg och vik över andra delen, tryck ihop ordentligt.
  6. Grädda pirogerna i 20-25 minuter i 200°C. Dela i trekanter.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i smördegen. Uteslut ägget och fäst samman degen med vatten.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 1 paket fryst smördeg (à 5 plattor, 425 g)
  • 400 g färsk spenat
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar
  • 100 g fetaost
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1080 kJ / 260 kCal

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.