Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fetaostgratinerad paprika med oliver

De fetaostgratinerade paprikorna blir en färgsprakande, vegetarisk symfoni på middagsbordet! Fyllda med en matig medelhavsröra av kikärter, oliver och persilja som hela familjen kommer att uppskatta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela och kärna ur paprikorna.
  3. Hacka oliverna grovt. Skala och riv vitlöksklyftan. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet. Skölj kikärterna och låt de
  4. Mixa kikärter, vatten, vitlök och citronskal i en matberedare. Ta upp kikärtsblandningen i en skål och blanda ner äggulor, oliver och persilja. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Fördela fyllningen i paprikorna.
  5. Koka upp pastasåsen med vattnet och häll den i en ugnssäker form. Lägg paprikorna i såsen. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Ta ut formen och sätt ugnen på grill. Smula över fetasoten och ställ in mitt i ugnen 5-10 minuter eller till osten fått fin färg.
  7. Till servering: Servera paprikorna med sallad och bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 1 förp urkärnade kalamataoliver (à 290 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • salt och svartpeppar
  • 390 g pastasås
  • 1 1/2 dl vatten
  • 150 g fetaost
Till servering
  • sallad
  • lantbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 511 kCal