Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Dessa medelhavsinspirerade fetostgratinerade tomater smakar fantastiskt gott och sprider en underbar väldoft i hela köket. Tomathalvorna fylls med oliver, ägg, nötiga kikärtor, fint rivet citronskal, aromatisk persilja, frisk fetaost och ugnsgratineras därefter till perfektion i en fyllig tomatsås. Servera gärna med en krispig sallad och ett gott bröd.

Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Ingredienser

4 portioner
4 bifftomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
2 äggulor
salt
svartpeppar
390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)

Till servering

sallad och lantbröd

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Har jag förstått rätt att man inte ska använda det man gröper ur tomaterna alls?

    Yasmin

    Hej Yasmin! Tack för din fråga! Det man gröper ur används inte i själva rätten, men gärna i en sallad som serveras till. Vi har nu även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Färskorvar med tomat & kikärter
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetaostgratinerad paprika med oliver
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad