Fetaostgratinerad pasta

Man uppskattar ju mat som lagar sig själv, eller hur? Lägg bara pasta i en ugnsform ihop med paprika och en krämig sås. Smula fetaosten över och skjuts in i ugnen. Sen är den redo att serveras, ihop med tomater och rucola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2025

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 510 kCal
Fett24 g
Salt4.4 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
25 stExtremt enkelt och gott. 😋 Perfekt snabb vardagsmat.
Peter
Enkelt att laga och väldigt gott.Var första gången för mig att äta tortellini med ricotta/spenat.Jag som inte gillar spenat,blev väldigt positivt överraskad. Den här rätten kommer definitivt stanna på min matlista.
Päivi helena
Enkelt att laga och gott blev det. Bytte ut fetaosten mot mozzarella då barnen önskade detta. Det uppskattades och inget blev över heller :)
Anna
Såå himla gott
Ann-charlotte
Gott. Gjorde 8 portioner och följde recept (inkl 10 dl vatten) Blev lite såsig men funkade bra efter att den vilat 15 min. Gott med chilliflakes i som Pia skrev. Råkade köpa två tomatkross med basilika isf två tomatsås med basilika. Brynte en stor lök med två vitlöksklyftor och typ 2-3 tsk tomatpuré, tillsatte sedan 1-2 tsk socker, salt och peppar. Kokade blandningen med tomatkrosset så blev det bra tomatsås.
Ronny
Jamen visst! :) blir mycket mat, går fort, och sköter sig själv <3
Emilia
Inte gott :(
Sofi
Tyckte det blev väl syrligt. Saknar någon rundare smaksättning
Lena
Jättegott! Hade i tomaterna i gratängen istället, blev gott! Lite vattnigt men gjorde inte så mycket.
Karin
Lite chiliflakes gör susen. Vatten räcker 3 dl. Gjorde egen pesto av solroskärnor.
Pia