Primörer i senapsdressing med lax

2
0
Primörer i senapsdressing med lax

Ljuva primörer som sommarpotatis, färsklök, morötter och salladsärter smaksätts med himmelsk dressing av dijonsenap, citron, honung, olja och mynta. Tillsammans med stekt laxfilé blir det en fenomenal middagsrätt som passar perfekt i sensommarsolen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Primörer i senapsdressing med lax

Ingredienser

4 portioner

Primörer

1 kg sommarpotatis
1 kruka mynta
1 knippe färsklök
2 morötter
150 g salladsärtor

Senapsdressing

1 citron
2 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
salt och peppar
ca 600 g laxfilé
1 msk smör

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2644 KJ / 631 kCal
Fett 27.9 g
Kolhydrater 56.8 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden