Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Primörer i senapsdressing med lax

Ljuva primörer som sommarpotatis, färsklök, morötter och salladsärter smaksätts med himmelsk dressing av dijonsenap, citron, honung, olja och mynta. Tillsammans med stekt laxfilé blir det en fenomenal middagsrätt som passar perfekt i sensommarsolen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Primörer: Borsta, skölj och halvera potatisen. Lägg den i en kastrull med saltat vatten. Plocka myntan från stjälkarna och spar bladen till dressingen. Lägg stjälkarna i potatisvattnet och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen.
  2. Ansa och dela löken i halvor. Skölj morötterna och dela dem på längden. Lägg löken och morötterna i en kastrull och tillsätt vatten. Koka dem 2-3 minuter eller tills löken och morötterna börjat mjukna.
  3. Tillsätt salladsärterna i kokvattnet och koka ytterligare någon minut. Häll av vattnet och blanda grönsakerna med potatisen.
  4. Senapsdressing: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Grovhacka myntan och blanda den med senap, honung, citronskal, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär laxen i portionsbitar och stek dem i matfettet i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda laxen med salt och peppar.
  6. Vänd ner dressingen i primörerna och servera till laxen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Primörer
  • 1 kg sommarpotatis
  • 1 kruka mynta
  • 1 knippe färsklök
  • 2 morötter
  • 150 g salladsärtor
Senapsdressing
  • 1 citron
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2644 kJ / 631 kCal