Primörer i senapsdressing med lax

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Primörer i senapsdressing med lax

Ljuva primörer som sommarpotatis, färsklök, morötter och salladsärter smaksätts med himmelsk dressing av dijonsenap, citron, honung, olja och mynta. Tillsammans med stekt laxfilé blir det en fenomenal middagsrätt som passar perfekt i sensommarsolen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Primörer i senapsdressing med lax

Ingredienser

4 portioner

Primörer

1 kg  sommarpotatis
1   kruka mynta
1   knippe färsklök
2   morötter
150 g  salladsärtor

Senapsdressing

1   citron
2 tsk  dijonsenap
1 msk  flytande honung
2 msk  olivolja
salt och peppar
ca 600 g  laxfilé
1 msk  smör

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2644 KJ / 631 kCal
Fett27.9 g
Kolhydrater56.8 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Grillad halloumi med myntayoghurt
Betyg 3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokt lax med ärtkräm och krasse
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med grönsaker i citronsås
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kallrökt lax med ljummen potatissallad
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga