Fetaostgratinerad aubergine med myntayoghurt

Alltså det här är så gott så att vi svimmar. Aubergine som gratineras i ugn med pastasås, fetaost och pankoströbröd - ja ni hör ju. Till det serveras kokt sommarpotatis, en fräsch sallad och en myntayoghurt som med bara två ingredienser skapar magi. Ät och njut, vänner!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
Aubergine
2 auberginer (à 300 g)
salt
peppar
3 msk olivolja
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
150 g fetaost
1 dl panko eller ströbröd
Sallad
1 rödlök
250 g snackgurka
2 hjärtsallad
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2405 KJ / 573 kCal
Fett26 g
Salt3.2 g
Kolhydrater61 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stIngen höjdare, varför förstöra goda ingredienser så här
Gunilla
Pengarna tillbaks för denna tack, fullständigt oötligt
Göran
Supergott och enkelt!
Ida-lotta
Alltså! NEJ !!!!! Usch…..
Christina
Ja det var riktigt gott men inte lika gott som när frugan gör sin vanliga Falukorv med Paprikasås och pannkakor. Då vet man att det blir mys i soffan. lyckades förövrigt inte riktigt göra receptet, väldigt svårt.
Gordon
Gott!
Anders