Fetaostbiffar med paprikasallad

5
0
Fetaostbiffar med paprikasallad

Saftiga fetaostbiffar är en god vardagsfavorit som passar hela familjen. Blanda färsen med ströbröd, mjölk, ägg och smulad ost. Forma till biffar, stek dem lätt. Därefter sköter sig biffarna själva i ugnen i cirka 10 minuter. Servera tillsammans med ris, en fräsch paprikasallad och en klick yoghurt. Enkelt och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2019

Fetaostbiffar med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
1 ägg
150 g fetaost
2 krm salt
2 krm peppar
1 msk smör eller olja
4 port ris eller annat gryn

Sallad

1 grön paprika
250 g körsbärstomater
1/2 rödlök
1 tsk oregano
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar

Till servering

2 dl matyoghurt

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, yoghurt, fetaost och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3249 KJ / 776 kCal
Fett 39 g
Salt 4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden