Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fetaostbiffar med tzatziki och paprika

En ljuvlig medelhavsinspirerad middag med saftiga lammfärsbiffar smaksatta med fetaost och rosmarin. Servera dem med en svalkande krämig tzatziki, en stor sked fluffigt ris och krispiga paprikabitar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tzatziki: Riv gurkan grovt på rivjärn. Krama ur vattnet. Skala och riv vitlöken. Blanda gurkan med vitlök och yoghurt.  Smaka av med salt och peppar.
  2. Fetaostbiffar: Smula fetaosten. Blanda först lammfärsen noga med saltet. Vänd sedan ner hälften av fetaosten, ägg, rosmarin och sambal oelek. Forma färsen till åtta pannbiffar. 
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek pannbiffarna i oljan ca 12 minuter. Vänd då och då. 
  5. Paprika: Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ringla över olivolja och vinäger och krydda med oregano, salt och peppar. Strö över resten av fetaosten och servera med biffar, tzatziki och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och fetaost utan laktos.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Tzatziki
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och svartpeppar
Fetaostbiffar
  • 150 g fetaost
  • ca 500 g lammfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
Paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3214 kJ / 768 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer