Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsfyllda spetsiga paprikor

Utsökt och mycket charmerande rätt. Färsfyllda spetsiga paprikor ser avancerat ut men är lätt att tillaga. Tandoorikrydda och chutney ger färsen sin speciella smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Blanda blandfärs, ägg, valfri chutney, salt och tandoorikrydda till en jämn och smidig färs. 
  3. Skär paprikor längs med. Ta bort kärnhusen. 
  4. Fördela färsen i paprikorna och lägg över i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter. 
  5. Till servering: Servera gärna med bulgur, grönsallad och en kall crème fraiche-sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk het valfri chutney
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk tandoorikrydda
  • 4 paprikor
Till servering
  • bulgur
  • grönsallad
  • kall crème fraiche- sås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?