Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fetafyllda kycklingfiléer i tomatsås

Fetafyllda kycklingfiléer i tomatsås är en smakrik måltid med sälta från fetaost och syrlighet från de krossade tomaterna, allt i en blandning med kokta filéer av kyckling. Du serverar kycklingfiléerna och tomatsåsen med potatisklyftor från ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Krydda med salt och peppar. Lägg en bit fetost på varje filé och rulla ihop. Fäst med små trästickor.
  2. Koka upp de krossade tomaterna och krydda med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor.
  3. Lägg i kycklingen och låt koka under lock 10-15 minuter. Skölj och strimla salladen.
  4. Servera kycklingen med sås, potatis, sallad och bröd.

För alla

Ersätt osten med sojabaserad hårdost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Klipp rikligt med färska örtkryddor över kycklingen tex oregano, timjan eller basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 800 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm peppar
  • 100 g fetaost max 16% fett
  • 1 förpackning krossade tomater gärna med basilika (à 500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2262 kJ / 540 kCal
Fett: 15,4 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer