Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Fest med marinerad falukorv & grönsaker

Fest med marinerad falukorv och grönsaker är en rolig och smakfull rätt och ett trevligt sätt att äta falukorv på. Du serverar falukorven med antingen rödbetssallad eller morotssallad, båda är enkla att göra så du väljer efter smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra skinnet av korven och skär den i tunna skivor. Lägg upp dem på fat. Finstrimla purjon och strö över.
  2. Blanda marinaden efter eget tycke. Vitlöken kan pressas eller hackas, vilket ger olika smak, mängden senap kan varieras.
    Slå marinaden över korven och låt den dra i ca 30 minuter i kylen. Servera med något eller några av grönsakstillbehören.
  3. Rödbetssallad: Skala och riv rödbetorna. Kokta kalla rödbetor kan också användas. Blanda en dressing av olja, pressad citron, salt och svartpeppar och slå över. Vänd ner en ask finklippt kryddkrasse.
  4. Morotssallad: Råriv morötterna och blanda dem med en stor hackad rödlök.
  5. Gör samma dressing som till rödbetorna och slå över salladen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg mager falukorv
  • 1 liten purjolök
Marinad
  • 1 dl majsolja eller solrosolja
  • 1/2 dl torrt vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk ljus dijonsenap
Rödbetssallad
  • 5 rödbetor
  • 4 msk olja
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ask finklippt kryddkrasse
Morotssallad
  • 8 små morötter
  • 1 stor hackad rödlök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer