Feijoada (Brasiliansk böngryta)

Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
4
Feijoada (Brasiliansk böngryta)

Feijoada är en Brasiliansk böngryta som tillagas av chorizo, svarta bönor, oxbringa, kassler, apelsiner och lagerblad. Denna mustiga och mättande gryta kan med fördel tillagas i förväg. Servera ris till böngrytan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Feijoada (Brasiliansk böngryta)

Ingredienser

8 portioner
800 g svarta bönor (okokta)
salt
500 g rimmad oxbringa
250 g kassler
300 g chorizokorv
ev 1 liten oxtunga
ev 1 knorr, öra och fot från gris
2 apelsiner
2 lagerblad
1 tsk finmalen svartpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör

Till servering

ris
sallad
apelsinskivor
färsk persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Om man lagar grytan i förväg ska man ställa den I kyl eller kan den stå framme med lock?

Fabian

2024-01-20

Var får man tag i oxtunga, grisknorrar och grisöron nuförtiden? Och grisfötter har jag bara sett i Ica-affären kring jul.

Anders

2023-10-16

Hej! Har samma fråga som Nicole nedan. Antar att det ska vara olja och inte sova?

Johan

2023-01-08

Hej Johan! Våra kockar har provlagat och uppdaterat receptet och ändrat från olja till smör. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-06-29

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl grisdelar och serveringsförslag.
Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater53 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Pasulj – kryddig böngryta med korv
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Pljeskavica
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga