Feijoada (Brasiliansk böngryta)
Feijoada är en Brasiliansk böngryta som tillagas av chorizo, svarta bönor, oxbringa, kassler, apelsiner och lagerblad. Denna mustiga och mättande gryta kan med fördel tillagas i förväg. Servera ris till böngrytan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
8 portioner
800 g svarta bönor (okokta)
salt
500 g rimmad oxbringa
250 g kassler
300 g chorizokorv
ev 1 liten oxtunga
ev 1 knorr, öra och fot från gris
2 apelsiner
2 lagerblad
1 tsk finmalen svartpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
Till servering
ris
sallad
apelsinskivor
färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl grisdelar och serveringsförslag.
Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater53 g
Protein46 g
Kommentarer
Om man lagar grytan i förväg ska man ställa den I kyl eller kan den stå framme med lock?
Fabian
2024-01-20Var får man tag i oxtunga, grisknorrar och grisöron nuförtiden? Och grisfötter har jag bara sett i Ica-affären kring jul.
Anders
2023-10-16Hej! Har samma fråga som Nicole nedan. Antar att det ska vara olja och inte sova?
Johan
2023-01-08Hej Johan! Våra kockar har provlagat och uppdaterat receptet och ändrat från olja till smör. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-29