Favoritomeletten | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Favoritomeletten

En omelett med sockerärtor, potatis, ärtor, rimmat fläsk, lök, tomat, persilja och så klart ägg kan inte heta något annat en Favoritomeletten. Den goda omeletten gör sig bäst tillsammans med nybakat bröd. Hörde jag någon säga mums?

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snoppa sockerärter. Skrapa eller skala potatis, skär i små bitar. Koka ärtskidorna ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Tillsätt gröna ärter. Värm upp och häll av vattnet. Skala och hacka löken grovt.
  2. Strimla rimmad sidfläsk. Fräs fläsket i sitt eget fett. Tillsätt potatis och lök och låt fräsa med tills potatisen blir mjuk.
  3. Hacka persilja och rör ner i pannan. Tärna tomaterna och rör ner tillsammans med ärtorna.
  4. Vispa ihop ägg och vatten eller grädde, salt och peppar.
  5. Häll smeten i en panna med lite smör. Grädda omeletten tills massan stelnat. Låt omeletten glida ner på fat till hälften. Lägg på grönsaksfyllningen och vält över den andra halvan. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g sockerärtor
  • 500 g potatis
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 125 g)
  • 1 gul lök
  • 100 g rimmat fläsk
  • 1 knippa persilja
  • 2 tomater
  • 6 ägg
  • 6 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan