Omelett med kräftor, prästost och sockerärtssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med kräftor, prästost och sockerärtssallad

En fräsch och mästerlig omelett som passar utmärkt som en lättare lunch. Du blandar i prästost i omelettsmeten som ger den en härlig smak och konsistens. Toppa därefter med smakrika kräftor och en livfull sockerärtssallad. En utmärk kombination!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa lätt ihop ägg, vatten salt och peppar så att det bara blandas. Blanda i den rivna osten. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Strimla ev. sockerärterna, skär tomaterna i klyftor, skala och hacka löken Blanda det i en skål och pressa över lite citron eller limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med matfettet. Häll i omelettsmeten och låt den stelna under omrörning. Låt den vara lite krämig. Lägg på kräftstjärtarna och strö över gräslöken. 
  4. Servera omeletten med sockerärtssallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven prästost
  • 1 msk matfett
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 2 msk skuren gräslök
  • 150 g färska sockerärtor
  • 4 tomater
  • 1 liten rödlök
  • citron eller lime
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info