Fattiga riddare

181
3
Fattiga riddare

Fattiga riddare går snabbt att laga och är ett klassiskt recept som fungerar perfekt som efterrätt eller tillbehör till huvudrätten (till exempel soppa). Doppa toastbröd i äggsmet och stek sedan det smetdoppade brödet frasigt och gyllenbrunt. Strö över socker och kanel och servera med fluffig vispgrädde och söta hallon.

Fattiga riddare

Ingredienser

4 portioner
225 g frysta hallon
2 ägg
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 krm salt
6 skivor toastbröd
1 msk smör eller margarin
1 tsk kanel
3 msk strösocker
1 dl vispgrädde

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och bröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

För en mer komplett måltid: komplettera gärna dina fattiga riddare med kikärtssoppa med spenat och servera!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

181

Kommentarer

Johan

2022-10-18

Kanon gott recept att blanda socker och kanel att strö över och att värma i voffeljärnet i 1-2 minuter. 5÷

Ingela

2020-10-31

Både min son och jag tyckte att detta var supergott!

Renate

2016-11-15

enkelt och jätte gott !!

Näringsvärde per portion

Energi 1227 KJ / 294 kCal
Fett 17.1 g
Kolhydrater 26.5 g
Protein 7.4 g
Läs mer om näringsvärden