Fattiga riddare
Fattiga riddare går snabbt att laga och är ett klassiskt recept som fungerar perfekt som efterrätt eller tillbehör till huvudrätten (till exempel soppa). Doppa toastbröd i äggsmet och stek sedan det smetdoppade brödet frasigt och gyllenbrunt. Strö över socker och kanel och servera med fluffig vispgrädde och söta hallon.
Ingredienser
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och bröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Över att 🎈
Dan tommy
2023-09-25Blir jätte vattnig smet, inte alls bra
Joachim
2023-09-17Bra grundrecept till fattiga riddare, dock för en som inte brukar göra fattiga riddare själv. Så kan det vara bra att veta att det gör skillnad att bre på lite smör innan man strör över kanel&socker, annars blir det väldigt torrt!
Susann
2023-02-12