Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fattiga riddare

Fattiga riddare går snabbt att laga och är ett klassiskt recept som fungerar perfekt som efterrätt eller tillbehör till huvudrätten (till exempel soppa). Doppa toastbröd i äggsmet och stek sedan det smetdoppade brödet frasigt och gyllenbrunt. Strö över socker och kanel och servera med fluffig vispgrädde och söta hallon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och salt i en bunke. Tryck ner toastbröd i äggsmeten en kort stund. Grilla bröden i våffeljärn eller stek dem i matfettet i en stekpanna cirka 1 minut på varje sida.
  3. Blanda kanel och socker och strö det på de nystekta riddarna.
  4. Vispa grädden och servera till riddarna och hallonen.

För en mer komplett måltid: komplettera gärna dina fattiga riddare med kikärtssoppa med spenat och servera!

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och bröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g frysta hallon
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 6 skivor toastbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1227 kJ / 294 kCal