Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fasters vitlökskyckling

Fasters vitlökskyckling kommer mest troligt bli din nya favoriträtt! Sin karaktäristiska smak får kycklingen av vitvin, lagrad ost och så klart skivad vitlök. Bjud på din varma, möra kyckling tillsammans med gräddig sås samt nykokt grönsaksris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina kycklingen om djupfryst används. Skala och skiva vitlöken. Peta in vitlöken under skinnet och inuti kycklingen. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över vinet. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Ta kycklingen ur ugnen och häll av skyn i en kastrull.
  4. Strö osten över kycklingen och tillaga ytterligare ca 15 min. Kontrollera att kycklingen är färdig, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Sås: Häll buljong och grädde i kastrullen och låt koka upp.
  6. Smaka av med salt och peppar. Rör ner maizenaredningen i skyn och låt koka ca 1 min. Blanda i persiljan. Skär upp kycklingen i portionsbitar och servera med såsen och ris blandat med frästa grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk eller djupfryst kyckling (1 = ca 1,3 kg)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl riven, lagrad ost
Sås
  • 1 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 2 msk strimlad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden