Färswok med minimajs
En mild, smarrig och makalös wok med köttfärs, minimajs och paprika som tar smak av curry. Du gör woken krämig genom att tillsatta grädde och soja och serverad med kladdigt jasminris och en grön sallad är rätten fulländad.
Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
2 paprikor gärna i olika färger
200 g färsk minimajs (djupfrysta eller konserverade går också bra)
500 g köttfärs
1 msk olja
1 - 1 1/2 tsk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 dl grädde (max 5%)
1 msk soja
För alla
Färswoken innehåller mjölkprotein, laktos och soja.
Gör mjölkprotein- och laktosfri: Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör sojafri: Sojan kan ersättas med balsamvinäger. Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.
Gör så här
Tips
Sätt gärna fram små skålar med bananskivor, ananasbitar, rostad kokos och nötter ochlåt var och en toppa sin portion med sin favorittopping.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs och du får en grön rätt.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs och du får en grön rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett16 g
Kommentar
Helt ok som vardagsvariation.
Marie
2005-12-06