Färswok med minimajs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färswok med minimajs

En mild, smarrig och makalös wok med köttfärs, minimajs och paprika som tar smak av curry. Du gör woken krämig genom att tillsatta grädde och soja och serverad med kladdigt jasminris och en grön sallad är rätten fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj minimajsen och skär dem mitt i tu.
  3. Woka färsen i oljan ca 5 minuter. Tillsätt paprika och minimajs och låt woka med färsen några minuter.
  4. Krydda med curry, salt och peppar.
  5. Häll på grädden och tillsätt soja. Låt puttra någon minut. Servera woken med riset och en blandad sallad.

För alla

Färswoken innehåller mjölkprotein, laktos och soja.
Gör mjölkprotein- och laktosfri: Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör sojafri: Sojan kan ersättas med balsamvinäger. Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.

Tips

Sätt gärna fram små skålar med bananskivor, ananasbitar, rostad kokos och nötter ochlåt var och en toppa sin portion med sin favorittopping.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs och du får en grön rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 200 g färsk minimajs (djupfrysta eller konserverade går också bra)
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl grädde (max 5%)
  • 1 msk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden