Färslimpa med timjangräddsås
En matig och uppskattad köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen! Färslimpan gör du av nötfärs, ägg, salt, peppar, senap och ströbrödsblandning. Servera med kokt potatis, tomater med gräslök, samt en underbart krämig gräddsås smaksatt med timjan. En fulländad måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpor
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1/2 msk smör eller margarin
Sås
1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk timjan
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 717 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater52.3 g
Protein35.8 g
Kommentarer
Gott, men ingen waow, precis
Ann-charlotte
2024-05-20Gjorde köttfärslimpan på viltfärs och körde kalvfond i både sås och för att ösa. Såsen var ljuvlig. Alltihop mycket uppskattat här hemma!
Carola
2024-01-29Supergott, dock behövs färslimpan va inne lite längre men såsen va magiskt och så gjorde vi pressad potatis till! Supergott!
Camilla
2023-10-29