Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färskpotatissallad med pepparrot, citron och kapris

Denna krämiga färskpotatissallad är ett perfekt tillbehör till sommarens grillkvällar. Potatisen är smaksatt med pepparrot, citron och kapris i en härlig kombination.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna något i en bunke. Skär den ev i mindre bitar.
  2. Rör samman gräddfil, senap, honung, pepparrot, citronskal i en annan bunke. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör ner dressingen i den varma potatisen och blanda ordentligt.
  4. Skala och strimla rödlöken. Strö lök och cocktailkapris ovanpå. Toppa ev med lite pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färskpotatis
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk flytande honung
  • 2 msk finriven pepparrot
  • finrivet skal av 1 citron
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl cocktailkapris
  • ev lite pepparrot till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 806 kJ / 193 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept