Färskpotatisflarn

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Färskpotatisflarn

Frasigt och gott blir potatisflarnet där färdig smördeg används. Välj en lagrad ost som ger god smak till flarnet. Potatisflarn med färskpotatis passar perfekt som små munsbitar. Servera flarnet direkt när det fortfarande är krispigt och fräscht.

Färskpotatisflarn

Ingredienser

8 bufféportioner
5   färskpotatisar (5 st motsvarar ca 200 g)
1   rödlök (gärna färsk)
250 g  färsk smördeg
2 dl  riven lagrad ost (gärna Folke)
salt
peppar
2 dl  gräddfil
1   kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi921 KJ / 220 kCal
Fett15 g
Salt0.1 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte tatin med hasselnötter och citrongrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegskex med lingon och grädde
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surströmmingsklämma
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatishalvor med salt topping
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskost med parmesan
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga